Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Που θα γίνει ο νέος χώρος κράτησης μεταναστών;



 Ο δήμαρχος Δεσκάτης Γρεβενών Ν. Μίγκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε πως θέλουν το κέντρο μεταναστών στην πόλη στην Δεσκάτη......

Δείτε το video


Το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στα Γρεβενά και τα ανταποδοτικά οφέλη για την κοινωνία

Σε έκταση 150 στρεμμάτων σχεδιάζεται να χτιστεί το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Δεσκάτη Γρεβενών, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Νίκος Μίγκος, ένας από τους πρώτους δημάρχους που είχε εμφανιστεί υπέρ της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Είπε ότι μέσα στον Ιούλιο με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επισκέφτηκε κλιμάκιο την περιοχή και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα.
Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε πως μπορούν να διασφαλιστούν τα ανταποδοτικά οφέλη για την κοινωνία, ώστε να αρχίσει η λειτουργία με τις σωστές προδιαγραφές.
Τόνισε ότι με την δημιουργία του κέντρου 170 μόνιμοι αστυνομικοί και 280 άτομα ιδιωτικό προσωπικό θα βρουν εργασία ενώ το οικονομικό όφελος ανέρχεται στα 390 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τα κέντρα πρώτης υποδοχής και των εγκαταστάσεων κράτησης των παράνομων μεταναστών, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Με την τροπολογία διευρύνονται οι κατηγορίες προσωπικού από τις οποίες μπορούν να καλύπτονται οι οργανικές θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Ασύλου, της Αρχής Προσφυγών και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, με τη διαδικασία των μετατάξεων, των μεταφορών ή αποσπάσεων, από άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου Δημοσίου- όπως επίσης και από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/09/2012_462466

 Συνεπώς μηδέν συν μηδέν δεκατέσσερα........
 Όσο για τα  390 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τον καιρό της φτώχειας ......δεν τάζουμε χρυσά κουτάλια..
Ας μην προκαλέσουμε τουλάχιστον μια περιβαλλοντική καταστροφή....σε ένα πανέμορφο μέρος του Δασοχωρίου  (το Προσήλιο) που υποδείξατε στην αρμόδια επιτροπή, έναν καταπληκτικό βοσκότοπο, ένα καταφύγιο άγριων ζώων και πουλιών,έναν τόπο ..............
μόνο 150 στρέμματα;;;;;;;;;



Ιστορικά αρχεία

  Αγώνες και θυσίες στα χρόνια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα   1942-1945 Θύματα στον αντιστασιακό κι εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1941-1944 ...