Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Απονομή οφφικίου στον παπα- Χρήστο


Με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμές, σήμερα 14 Μαΐου 2017 ημέρα Κυριακή,  μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας προς τιμήν της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδας, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού παρακολούθησαν την απονομή  οφφίκιου από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων, στον υπερήλικα (96 χρόνων) πατέρα Χρήστο, ο οποίος διακόνησε για περισσότερα από 50 έτη την ενορία του δημοτικού διαμερίσματος Δασοχωρίου.

Τα οφφίκια είναι εκκλησιαστικοί τιμητικοί τίτλοι, που απονέμονται σε λαϊκούς και στον ανώτερο ή τον κατώτερο κλήρο, από Πατριάρχη ως αναγνώριση προσφοράς προς την Εκκλησία.
Στην απονομή παρευρέθησαν ο βουλευτής του νομού Μγιάλας Χρήστος καθώς επίσης και ο δήμαρχος Δεσκάτης Καραστέργιος Δημήτριος.

ΑΞΙΟΣ!!!!

O παπα -Χρήστος έφυγε, πλήρης ημερών, την ημέρα της  ονομαστικής του εορτής, 25 Δεκεμβρίου 2018. Στο τελευταίο του ταξίδι τον συνόδευσε  ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ελασσώνος, πολλοί ιερείς και πλήθος κόσμου.
Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του! 
Καλό παράδεισο να έχει! 

Ιστορικά αρχεία

  Αγώνες και θυσίες στα χρόνια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα   1942-1945 Θύματα στον αντιστασιακό κι εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1941-1944 ...